Elämä jatkuu

You don´t know how much you can suffer

  • Viittakivi, 1975
    Viittakivi, 1975

Vanhojen valokuvien tutkiskelu tuottaa näköjään hauskoja tuloksia. Vuonna 1975 toimin Viittakiven opiston puutarhurina ja siitä, minun kannaltani hyvinkin tärkeästä ajasta kirjoitin Viittakivi-blogin (linkki). Eilen löysin "arkistosta" (= pahvilaatikko) muutaman valokuvan, jonka skannasin ja postitin Viittakiven nostalgiselle fb-sivustolle. Jorma Reinimaalle kiitoksia sen ylläpidosta. Oheisen kuvan kohdalla selostus kuuluu näin: "Albert ja Ilmari esiintyivät Viittakiven salissa. Muistan vielä nuo kappaleet, joita soitimme: "You don´t know how much you can suffer" sekä "La petite fleur".

Tuo Albert on mainio opettaja Albert Szabó, joka monilahjakkaana johti kuoroa sekä innostutti muitakin musisoimaan. Soitin siihen aikaan aika ahkerasti klarinettia (nykyisin tenorisaksofonia) ja kun Albert kerran kuuli kappaleen "You don´t know how much you can suffer", joka tarttui korviini Hollannin lapsuusajoilta, hän ehdotti yhteisesiintymistä. Nostetaanpa tuo hieno ja Suomessa turhan tuntematon sävel framille, vanhan valokuvan tarjoaman aasinsillan kautta. Tuo "La petite fleur", pieni kukkanen, on níín tuttu ettei tarvitse esittelyä. Minusta tämä You don´t know on samantyylinen, mutta vielä pykälän verran parempaa.

Tässä Jan Morksin hieno versio (pitääpä fonilla harjoitella uudestaan josko se vielä lähtee):

https://

HAUSKAA JOULUA!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiitos, musiikki ja kuvat hyvä yhdistelmä. Siinähän kierreltiin ympäri maailmaa. Kiinnostuin sen verran Viitakivestä, että etsin siitä tiedot. Toimii nyt maahanmuuttajien vastaanottokeskuksena. https://fi.wikipedia.org/wiki/Viittakiven_opisto

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ei ihan näinkään: Viittakivi Oy jatkaa toimintaansa erityisesti maahanmuuttajien kanssa, mutta itse opisto ja rakennukset ovat aivan toisenlaisessa käytössä:"Hauholla sijainnut opistokiinteistö myytiin Fazerin liikemiessuvun edustajalle Karl Fazerille, joka oli aiemmin hankkinut omistukseensa samaan kantatilaan kuuluneen Hahkialan kartanon. Entisestä opistosta kehkeytyi kokous- ja juhlapalveluja tuottava yritys, Hahkialan Uiskola". Entisenä viittakiviläisenä sanoisin: hivenen harmin paikka, but money talks (as always).

http://www.uiskola.com/

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat