Elämä jatkuu

Talvi jatkuu

Ikinaapureilla, suomalaisilla ja venäläisillä, on muutakin yhteistä kuin rakkaus melodiaan ja melankoliaan. Molemmat kansat ovat ns. pakkasenkestäviä ja tulevat toimeen, pitkän talvensa kanssa. Nyt kun presidentti Niinistökin totesi, että "Suomessa kilpaillaan, kuka sanoo kovimmin Venäjästä" (marraskuu/2016, maanpuolustuskurssin avajaiset), niin tässä jotain rauhallisempaa, vastakohdaksi: Oleg Mitjajev:in onnistunut laulu Пройдёт зима (Praidjot zima/talvi jatkuu tai paremmin: kulkee ohitse) elokuvasta Случайные знакомые  (Satunnaiset tuttavat, 2012). Mukavaa sunnuntaita ja talvea teillekin.

https://

Когда всю ночь спокойно и бесшумно; Штрихует окна снега пелена; Стоят дома торжественно и умно; Решения подсказывают нам. Но вы бредете ко всему глухие; И никого на свете больше нет; И вам почти не вспомнить, что такие; Когда-то были вы в шестнадцать лет.

Припев (kertosäe): Но пройдет зима, оживут дома; Зашевелятся льдины рек; И ты придешь сама, и он сойдет с ума; И ты останешься с ним навек.

Но может все сложиться по-другому; И долгой утомленная пургой; Ты, может быть, уедешь жить к другому; И он тогда останется с другой. И будешь ты стремиться в этот город; Где вами все исхожено пешком; Где он бредет, и снег летит за ворот; И спят в ночи февральской двор и дом.

Припев 

И хочется, чтоб вам цветная вьюга; Другой не рисовала эпилог; Чтоб все-таки вы встретили друг друга; В конце своих запутанных дорог. Ведь кто-то же за нами наблюдает; Кому дано заранее все знать; И он ни про кого не забывает; И что нам остается? – только ждать...

Припев: Что пройдет зима, оживут дома; Зашевелятся льдины рек; И ты придешь сама, и он сойдет с ума; И ты останешься с ним навек.

P.S. Kuulin tämänkin laulun siperialaisen lempiradioasemani kautta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Talvien sisään sullotaan suomalainen kiima, vällyjen alla, tulet itse ja tulee myös hän lumotuksi ja näin olkoon ikuisesti. Amen

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eräs eteläisemmästä maasta Suomessa vieraillut entinen kolleegani ihmetteli Suomen keskitalven kaamosta ja tuumaili, että varmaan lapsisyntyvyys on syksyllä hyvin korkealla tasolla Suomessa.

Ilmeisesti suomalaiset tykkäävät kuitenkin valosta eikä juurikaan vällyistä, sillä yleisin syntymäpäivä Suomessa on sadan vuoden otannalla maaliskuun 18. päivä, eli viikkoa vajaa yhdeksän kuukautta juhannuksesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos saa hellun helluntaina niin voi saada jussina jotain muuta? Ja syksyllä ei sitten tarvitse kytätä varmoja päiviä, kun hellu on jo valmiiksi rastaana.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Oi hyvänen aika miten kauniita kuvia!

Missä olet talvi? Tänne sinua kaivatan. Lumet sulaa ja kisat tulossa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Harmi Lahden puolesta. Täällä on kyllä täystalvi ja reilusti lunta ("Tuntematon sotilas"-elokuvan kuvaukset siirrettiin tänne, etelän lumipulan takia).

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos, ihanat kuvat ja lumoavaa musiikkia.....mikäs sen parempaa!.

Tämän blogin suosituimmat