Elämä jatkuu

Ulitsa Lenina + Ul.Sovjetskaja + Ul.Oktjaberskaja = 22 945 km

  • Ulitsa Lenina + Ul.Sovjetskaja + Ul.Oktjaberskaja = 22 945 km

Jokainen, niin Neuvostoliitossa kuin Venäjällä käynyt, on huomannut edelleen vilisevät Ulitsat Leninat, Sovjetskajat ja Oktjaberskajat. Joillakin paikkakunnilla (suuret kaupungit) esiintyi riittävästi rohkeutta katunimien vaihtamiseen, 1990-luvun alussa, mutta etenkin maaseutukaupungeissa tuttu ja turvallinen tuntuu jylläävän.

Moskovalainen meduza-toimisto sai päähänsä laskea yleisimpien katujen yhteispituutta (ks. taulukko). Ylivoimainen voittaja on Ulitsa Lenina, jonka laskettu yhteispituus on 8631,50 km. Hyvänä kakkosena on Ulitsa Sovjetskaja: 8280 km. Pronssipalkinnon sai Ulitsa Oktjaberskaja 6033,90 kilometrilla. Ulitsa Sovjetskaja esiintyy peräti 6836:lla paikkakunnalla kun Ulitsa Lenina vain 5167:lla. Joukosta löytyi vasta yksi Prospekt Vladimira Putina, Groznyi-kaupungista:

https://meduza.io/galleries/2015/06/10/skolko-v-rossii-ulits-lenina

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Olipa hauska Ulitsa -ploki ja siis kylläse jotenki tuntuu ouvvolta semmonenki, että Suomen Muoniossaki on ollu venäjänkielisiä nimiä. No Lapissahan on komeasti saamenkielisiä kylttejä kyllä. Mutta se kertoo jaksamisesta ja hyvinvoinnista, jos huolehittaan katujen nimien viesteistäki, oikeastihan ei haittaa, vaikkois Lenin-katu joka kylässä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mutta onhan meilläkin Urho Kekkosen katu - ainakin parin korttelin mittainen.

Tämän blogin suosituimmat