Elämä jatkuu

Hyvä työ palkitsee: Kiantajärven kirurgi

  • Myanmarin pikkupotilaat (huulihalkio)
    Myanmarin pikkupotilaat (huulihalkio)

Velipoikani Sibrand (yläkuvassa vasemmalla) on eläkkeellä oleva plastiikkakirurgi. Miehellä on mukava mökki Kiantajärven rannalla, mutta eläkevuodet kuluvat pääasiallisesti leikkaamalla kehitysmaissa, ilmaiseksi. Ohessa tuore kertomus Myanmarin (eli Burman) huulihalkiopotilaista, niin sanotusti ennen ja jälkeen.

Sibrand on tienannut aikoinaan varsin hyvin turhautuneiden länsipotilaiden rasvaimujen, tissikohennusten ja vehkeiden suurentamisen/tiukentamisen ansiosta, mutta "vasta nyt, eläkevuosina, oma ammattitaito pääsee kunnolla oikeuksiin"!

Vaikuttavin kertomus oli se kun etiopialainen isä kantoi poikansa olkapäillään 150 km:in kävelymatkan verran sairaalaan, "jossa kuulemma on kirurgi, joka leikkaa ilmaiseksi". Tälläkin pojalla oli huulihalkio, josta kyläläiset olivat tylysti todenneet, että se oli Allahin rangaistus...Mahtoi olla upea tunne kävellä takaisin, uudesti syntyneen pojan kanssa: mitäs tekopyhien ilkimysten suut nyt pannaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Yläkuvan teksti (jossa istuu kaksi kirurgia ja kolme poikaa) kuuluu näin: "Both Chris and Sib cited the three brothers among their most memorable case of this trip". He tekivät kahdestaan 100 leikkausta. Koska blogin kuva on turhan pieni, niin tässä suora linkki:
http://www.allianceforsmiles.org/content/yangon-br...

Tämä oli jo Sibrandin 40.keikka.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hän on Ihminen isolla Iillä.

minnam ahonen

Kiitos kun kerroit tästä. Suurenmoista. Hyvä työ lämmittää sydämen.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Tällaiset hyvät uutiset näkyvät muuten harvoin mediassa, vaikka niitä tapahtuu koko ajan... Oletteko huomanneet saman seikan?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Nonniin enpä turhaan istahtanu ja kääntäny UuttaSuomea näkösälle, tässä tuli mulle ittelekki omhan piehneen elähmään lahja ja viissaus, oooh ja kiitos! Sie taijjat ittekki Ilmari Specel olla toelaki ihminen isolla iillä ja syämmenviisas!

Alexius Manfelt

Ilmari hyvä, kiitos tästä uutisesta. Ne todellakin jäävät turhempien ja myyvempien jalkoihin - valitettavasti. Kuiten tämä oli päivän ehdottomasti paras uutinen.

Terveiset kaverillesi ja menestyksen toivotukset, hän tekee hienoa ja arvokasta työtä!

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Kiitos. Kaverini on siis veljeni. Vien terveisiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onneksi näin, sillä kaikki veljekset eivät ole kavereita veljesten kesken, - valitettavasti.

Seppo Hildén

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset