Elämä jatkuu

Paatin haku

  • Kaunotar vanhan mersun hinnalla.
    Kaunotar vanhan mersun hinnalla.
  • Paatin haku
  • Paatin haku
  • Tästä kuvasta minäpoika ihastuin eniten. Merenkulkijoille se kertonee kaiken.
    Tästä kuvasta minäpoika ihastuin eniten. Merenkulkijoille se kertonee kaiken.

Tiistaina lentolähtö Oulusta etelään. Pois tulhaan oheisella paatilla, joka sai nimeksi s/y "Aldebaran", Härän tähdistön kirkkaimman tähden mukaan. Vene haetaan Alankomaista ja matkaa Haukiputaalle on kohtuullisesti. Suomesta lähetettiin etukäteisrahtina Safire-diesellämmitin, koska Itämeremme on vielä kylmähkö tähän aikaan ja laite on suomalaista huippuluokkaa. Kiitoksia Willikselle (myös US-bloggaaja), jonka avulla löysin hienon OpenCPN-merikartaston. Kalliin karttaplotterin sijasta oma PC, johon liitetään usb-liittimellä GPS-vastaanotin, käy mainiosti (hinta noin 25 euroa). Virtalähteenä siniaaltoinvertteri, solara-paneeli ja perusakku. Ei maksa hirveästi, kuten ei venekään (vanhan mersun hinnalla/ajamme ikivanhoilla Gyllenhammar-volvoilla) ja veneen arvohan nousee matkalla pohjoiseen.

Liityin WetterOnline-jäseneksi kuukaudeksi, koska ajan tasalla oleva merisää on tärkeä, kuten vuorovesiaikataulut ja aaltoennusteetkin. Kirjoitan jossain vaiheessa matkan kuulumisia, jotka eivät tietenkään kelpaa karusselliin; samat naamat, totuttuun tapaan.

Nou hätää: navigare necesse est.

Kone, 22-heppainen ja 2-pyttynen Farymann-dieseli, on kunnostettu ja soiva peli (youtube). Veneen myyjä on saksalainen Christian, jonka kanssa oli mukavaa käydä saksankielistä kirjeenvaihtoa pitkin talvea.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Laita matkan varrelta reissublogia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja osta sitten Suomesta se vene myöhemmin, kuten koiranpentukin;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vitsi vitsi, onnea matkaan;P)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kiitos Ari mukavasta palautteesta. Venettä ei ole ostettu "sika säkissä": siskontytär, hollantilainen merikapteeni ja kuunari "Oosterschelde"-kippari Eliane, otti veneen vastaan viime talvena.

Oosterschelde: http://www.oosterschelde.nl/

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Toivottavasti ei ole täysi kapteeni, kuten meillä Suomessa on joskus hiprakassa tapana olla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #5

Katsopas, joutessasi, Oosterschelde-linkki.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Hyvännäköistä menoa joka lähtöön.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Ei ole tuo paatti eikä purkki, nätti on kuin joutsen ja sulava, eli tuulta purjeisiin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin ja sitten se tuodaan tänne Talvivaaraan?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuleva kotisatama: Haukipudas.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Piti sanomani, että talvi vaaraan, eli Suomen kesä on lyhyt, mutta onneksi vähäluminen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kirjoitin aloituksessa hieman happamasti, mutta aiheellisesti: "Kirjoitan jossain vaiheessa matkan kuulumisia, jotka eivät tietenkään kelpaa karusselliin; samat naamat, totuttuun tapaan.

Siihen pieni lisäys: Jooel on sentään piristävä poikkeus US-säännöstä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ottamatta kantaa karuselliin, niin toivottelen Ilmarille oikein ratkiriemuksata matkaa. Sellainen matka on paljon enemmän kuin muutama päivä karusellissa. Minun nykyinen appiukko on joskus tuonut purjeveneen Helsingistä Ouluun ja siitäkin matkasta riittää juttua joka kyläreissulle.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ari, viisas mies, miksi olla ottamatta kantaa? Voidaanhan kritisoida ääneenkin sellaista kuviota, että aina samat naamat ja US-toimittajat nostetaan framille? Kyse on joko laskelmoinnista tai laiskuudesta. Toisaalta: money talks....

Vakiokirjoittajana koen kuiteskin, pitkässä juoksussa, jonkinlaista ylimielisyyttä tai aliarvioimista: ovatko toisten blogit nyt niin paljon huonompia kuin toisten?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #14

Luetuipia ovat sinun blogisi, vaikka aluksi hiukan nokittelimme toisiamme. Minun mielestä ei karuselli toimi myöskään tasapuolisesti mutta ei se minua haittaa, karusellissa olo ei ole välttämättä se juttu minkä takia kirjoittelen.

Joskus kuitenkin ihmettelen samaa, mutta se menee hetkessä ohitse eli keskustelu on hedelmällisempi muoto pitää itseä foorumissa esillä.

Tänään juuri ajattelin tuota karusellia tuolla Puheenvuoron puolella, sinne oli nostettu joku jolla oli vain yksi kommentti, mutta kasvo oli uusi ja toimitus halusi ilmeisesti koukuttaa hänet blogiin.

Täällä kulttuurin puolella Vapaavuorossa olen huomannut, että formula-aiheilla ja urheilulla pääsee karuselliin lähes aina kirjoittajasta riippumatta.

Tuo viimeinen kappaleesi on niin totta, mutta en näe itseäni huomnommaksi jos minua ei karuselliin nosteta. Päinvastoin olen alkanut pitää itseäni niin hyvänä, että minua ei tarvitse karusellilla pönkittää;))

Jukka Mäkinen

Haukiputaalle?? Eikös siellä ole niin matalat vedet että köli raapii pohjaa. Nätti on kyllä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kyllä sielläkin voi pursilla liikkua (syviä kulkuväyliä on riittävästi) ja Ruotsin vastarannikko on kerrassaan komea! Seuraava nettimerikartta on ilmainen ja varsin tarkka (zoomaamalla pääset vaikkapa Haukiputaalle):

http://www.navionics.com/de/webapp

Tämän blogin suosituimmat