Elämä jatkuu

Hieman asiaa potusta

  • käännös löytyy blogista
    käännös löytyy blogista

Näinä vaikeina aikoina, mukavaa ja ajankohtaista venäläishuumoria, joka sopii varsin hyvin tähän meidän sateiseen suomalais"kesäämme" (ja mikseipä Mika Aaltolalle ja Charly Salonius-Pasternakille, noille mainioille idän asiantuntijoillemme): "Yhden sangollisen pottua istutin ja yhden sangollisen sain; yhtä pottuakaan en ole kuitenkaan hävittänyt...".

Siitähän on kyse, loppujen lopuksi: elätään rauhassa, ilman ylimääräistä vainoharhaa, ja yritetäänpä edes hieman ymmärtää miksi toinen osapuoli kokee asiat aivan toisella tavalla kuin me itse ja käyttäytyy sen mukaisesti (= "omituisesti"). Tavallinen kansa on aina pyrkinyt tulemaan toimeen rajan molemmin puolin ja toivottavasti näin tapahtunee myös jatkossa....

Terveisin, agronomi (muttei sentään "putinisti").

P.S. Kiitos kysymästä: kesä on ollut huono myös itärajamme länsipuolella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä laitoin viisi kiloa siemenperunaa ja äsken vein täyden kottikärryllisen perunaa maakellariin. Koko kesä heinäkuusta lähtien on syöty omaa perunaa. En sanois mitenkään huonoksi vuodeksi. Kirsikkapuussa on metrin vuosikasvu ja perunat olivat oikein hyvälaatuisia ja isoja.

Tomaatteja on saatu kasvihuoneesta enemmän kuin kaksi edellistä vuotta yhteensä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Respektit Arille. Täälläpäin on ollut kotikasvattajalle ja keräilytaloudessa elävälle ihan karmea vuosi: Omenat, luumut ja viinimarjat loistavat poissaolollaan, samoin metsässä mustikat. Keväällä taisi kylmäjako pitää pölyttäjät poissa just silloin kun olisi pitänyt pöllyytellä.

Tomaatitkaan ei ehtineet juurikaan punertua kun ei ole ollut lämpöä, no ne ovatkin ulkosalla eikä kasvihuoneessa. Vähät perunat kasvoivat poimintakuntoon pari viikkoa normaalia myöhemmin ja pieninä ja vähälukuisina menivät kattilaan.

No pientä tuo, kaupasta saa kaikkea. Sen sijaan maasta elantonsa saavat kertovat, että näin huonoa oli viimeksi 80-luvulla. Ohra on vielä osin pellolla eikä kaikki ole tuleentunutkaan, pelto on mössöä sateiden myötä joten pui nyt siinä.

Ja kun yksi pettää niin toinen paikkaa: Näin runsasta tattisatoa en ole huudeillani nähnyt sen kahdeksan vuoden aikana kun olen täällä asunut. Herkkutattia vähäarvoisemmat muut herkulliset tatit ovat jääneet maahan, kun runsauden keskellä tulee nirsoksi.

Kaiken kaikkiaan erikoinen kesä.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Ariin voi aina luottaa. Mukavaa kun ymmärrät alvariinsa perusasiat, niin vanhana idän kettuna kuin omavaraisviljelijänä. Näillä menköön ja pärjätköön mukavan/epämukavan itänaapurimme kanssa. "Raukat menköön merten taakse"...Mitä tämän kesän tomaattisatoon tulee, tehän olette siellä tervaporvareiden "lännessä" ja me, kurjat raukat, siellä itärajalla..., mutta silti kivenkovina etuvahtina. Älkää huolestuko: rajanne on yhä turvassa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Melko hyvin tuo raja on pitänyt, mutta mitenkäs sinä Ilmari selität se reiän raja-aidassa josta pääsi toissa talvena pujahtamaan 1700 itämaan pakolaista tälle puolelle? Keskellä talvea, shortseissa ja sandaalit jalassa?

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Eihän Ilmarin tarvitse selitellä; hän vaan ihmettelee, Leon lailla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Meidän rivarin takapihalta löytyy vain myrkyllisiä (luultavasti) kukkia, ruusupensas ja raparperia. Joku määrä raparperia kertyi pakkaseen, en tiedä oliko enemmän vai vähemmän kuin ennen. Mutta ei potuta, kun sitä taas on.

Ruusunmarjoista en tiedä mitä niille tekisi, kunhan joutuvat. Linnuilla on aiemmin ollut jotakin tietoa.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ihan off topic-mutta POTUS taitaa olla Yhdysvaltain presidentin virallinen twitter-tili. Eli ilmeisesti President Of The United States. Kierolla mielikuvituksellani "Asiaa POTUSta" voisi olla siis Trumpin twitter-tilistä.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Ari Alsio; ruusunmarjasta saa hienoa hilloa,
Tattivuosi on ollut aivan erinomainen; tästä pihapiiristäkin saa päivttäisen salaatin/soosin.