Elämä jatkuu

Parasta, mitä Venäjältä saa

  • Брауншвейгская (Braunschweiger wurst)
    Брауншвейгская (Braunschweiger wurst)
  • TROIKA: näistä kolmesta ainut tosivenäläinen on tuo "buhanka"; muut ovat kopioita, mutta erinomaisia sellaisia
    TROIKA: näistä kolmesta ainut tosivenäläinen on tuo "buhanka"; muut ovat kopioita, mutta erinomaisia sellaisia

Kun kerran asumme aivan rajalla, kävimme taas pariksi päiväksi idässä. Metkaa hommaa muuten: venäläiset ostosmatkailijat käyvät jatkuvasti meille (heikentyneen ruplan/ostovoiman ansiosta tosin nyt hieman vähemmän), kun vuorostaan jotkut täkäläisistä ovat vasta nyt vihdoin oivaltaneet, että juuri meidän kannattaa käydä ostoksilla itänaapurissamme.... Tieseli ja pensa maksaa tunnetusti jotain 75 snt/litraa, mutta ei pidä tyytyä pelkkään rajanylitykseen jonkun joutavan tankkauksen takia, vaan pitää mennä tukka putkella itään useammaksi päiviksi (aiemmin ehdin olla Venäjällä työssäkin, pitkään). Oman havainnon mukaan erityisesti työkalut, remonttitarvikkeet ja taloustavarat ovat hinnoiltaan aivan eri planeetalta, verrattuna kotomaahamme. Esimerkiksi pietarilaisen Metrika-ketjun rautakaupan filiaalit hakkaavat kotimaisia kilpailijoita mennen tullen ja niiden valikoima on uskomaton sekä poikkeaa piristävästi kotomaan tarjonnasta.

Parasta, mitä Venäjältä saa käy kuitenkin ilmi oheisista kuvista: Baltika-seiska-olut, musta buhanka ja kunnon metvursti, josta Pekka Puska tuskin pitänee. Sellaista ei saa Suomesta mistään!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Söin tätä Брауншвейгская ensimmäisen kerran Pihkovassa (Pskov:issa) vuonna 1982, kun olimme neljästään (Valamon luostarin igumeni Panteleimonin, isä Hermannin ja Pertti Pulkkisen kanssa) paikallisen ortodoksikirkkon vieraina. Teki pysyvän vaikutuksen tähän poloiseen, muiden muassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Baltikasta samaa mieltä, mutta makkarasta en menisi kehumaan. Venäläiset syövät yllättävän vähän makkaraa, koska nitriittiä on niin paljon, että ikenet hilseilevät.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kunnioitan mielipiteesi, mutta oletko, Ari (viisaana entispohjoiskarjalaismiehenä) sittenkin imennyt Pekka Puskan oppia hieman turhaan syvälle luunytimeesesi?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Paskat minä Puskasta, se on minun oma mielipiteeni. Syön rasvaa ja tykkään rasvaisista ruoista, mutta suola tekee tästä makkarasta minulle ongelman.

Votka jota tehdään Petroskoin viinatehtaassa on myös hyvää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämähän ei asiaan kuulu kuin ajatusassosiaation kautta, mutta omissa hankinnoissani vieroksun kategorisesti kaikkea ruoka-ainesta, missä lukee HYLA, rasvaton, luomu, vähäsuolainen, kevyt, laksootiton, gluteeniton, alkoholiton,kolesterolia vähentävä, t.m.s.

Tuollaiset ilmaisut ovat minulle kuin varoitusmerkki: ÄLÄ OSTA TÄTÄ!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juhan viisautta olkoon näin vahvistettu, julkisesti

(tosin vaatimattomana sivuhuomautuksena: juuri sellaista, silavaa luomumetvurstia on tarjolla; etenkin saksanmaalla).

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyrön makkara ja hampparin käyrä riittävät minulle;)

Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Voi on hyväksi, kevyttuotteet eivät.

Meidän on pakko käyttää gluteenittomia tuotteita, koska olemme mieheni kanssa molemmat gluteeniherkkiä (ei keliakiaa kuitenkaan).
Jos oikein muistan, kolmasosa suomalaisista kantaa gluteeniherkkyysgeeniä,
ja sanotaan, että gluteeni ei oikeastaan ole hyväksi kenellekään.

Gluteeniherkkyysgeeni todetaan verikokeesta.

Oluen ystävät: Suomesta saa ainakin yhtä lajia gluteenitonta olutta, nimittäin Kukko-olutta. Sitä ei suuremmin mainosteta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä tykästyin aikanani venäläiseen suklaaseen. Tummaa suklaata, joka ei ollut liian makeaa, mutta ei myös kitkerää. Olen yrittänyt etsiä samaa suklaata kaikista kaupoista, myös Lidlistä, mutta ei löydy:(

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suklaa ja eritoten sokerit ovat siellä maukkaampia kuin meillä Suomessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Neuvostoliiton aikana siellä myytiin kotitekoista jäätelöä, joka oli todella maukasta. Vaikka yksityisyritteliäisyys oli kiellettyä, niin jostain syystä Leningradin Nevski Prospektilla oli wanha starikka jääkärryineen huutelemassa "HARASHOO MARASHOO" (tai jotain sinne päin ...).

En usko, että oli valtion palkkalistoilla.