Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Varmistustallennus

Kun valokuvauksen aarteet katoavat

Nyt se sitten tapahtui. Luontoa paljon kuvanneen yksi varmuuskopio katosi. Vain 2 vuotta käytössä ollut verkkoasemaan liitetty, tuhansien valokuvien järjestelty kokoelmani yksi osa oli kadonnut. 

Tietokoneeni vaati tylysti. Tallennus ei onnistu. Alusta kovalevy. OK. Windows, Ubuntu, iOS ei voi alustaa eikä lukea levyä. 

Paniikissa jalkavammaisena(kipsi poistettu eilen) olin neuvoton ja pelko hiipi mieleen, että onko siinä useiden luontomatkojen muistot menneet. Jos ovat.... myyn kamerat ja ryhdyn munkiksi. 

Backupkone

Nauhan käyttö varmistustallennukseen on vähentynyt ja sen on korvannut hyvin usein kiintolevy. Syitä voisi luetella useita, mutta ehkä tärkein ei ole se ilmeisin. Nauhan suosion lasku on ollut itseään ruokkiva kierre ja nauha on jäänyt kehityksestä jo liian kauas jälkeen. Kiintolevyn käyttö varmistustallennukseen ei sekään ole ongelmatonta, koska sitä ei alunperin siihen ole suunniteltu. Suurin tekijä, jonka ansiosta levy soveltuu nykyään jo varsin hyvin varmistustallennukseen on snapshottien eli tilannekuvien käyttö.

Julkaise syötteitä