Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Luistelu

Koko iän vaivannut painajaiseni

Heräsin taas aamuyöllä siihen tuttuakin tutumpaan painajaisuneen että putosin jäihin ja liu’uin jään alle josta en päässyt ylös kun en sitä tippumis-avantoa löytänyt.
Kyseinen ’uni’ on herättänyt minut aina silloin tällöin noin 10- vuotiaasta lähtien.

Voiko hyvä luistelija olla hyvä luisteluhiihtäjä?

Seppo-Juhan blogissa heitin ilmaan aavistukseni siitä, että hollantilainen huippuluistelija voisi myös olla hiton hyvä luisteluhiihtäjä, kunhan joku sponssoritaho innostuisi ideasta ja laittaisi muutamia luistelijoita oppiin/harjoitteluun, esimerkiksi Vuokattiin. Liike on niin samanlainen, että pienehkön tekniikkaopettelun jälkeen (lähinnä pitkien sauvojen käyttö ja pystyssä pysyminen laskuissa) tulokset saattaisivat olla varsin kiinnostavat.

Luksusta jäällä!

”Vain vastapäivään, vain vastapäivään! Eikä saa hyppiä!” Vauhtia silti riittää, kun monikymmenpäinen sekalainen poppoo kiertää pientä kehää. Välillä tuntuu, että nopeus korvaa taidon, kun jälleen kerran joku mäjähtää edellä olevaa päin. Aurinko porottaa, hiki valuu ja lompakko on satasen kevyempi.

”Aika loppu! Poistukaa jääkentältä!” kaikuu tuttu ääni mikrofonista. Perheemme viiden hengen ja puolen tunnin luistelu on ohi. Eikä koskaan enää.

Julkaise syötteitä