Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Liiga

Kiekkoviihdettä Mestiksen huipulta

Katsoimme pienellä miesjoukolla lauantaina Mikkelin jäähallissa, Ikioma Areenassa jääkiekkopelin. Sehän on viihdettä, tai ainakin pitäisi olla. Jukurit, mikkeliläisen palloiluharrasteen ylivertainen suosikki, on nostettu Liigaan (ent. SM-liiga) kokouspöydissä jo viime syksynä, joten urheilullinen ja kilpailullinen panos vietiin silloin yleisön viihdyttämisestä. Mutta näin sarja toimii.

CHL - höpö höpö liiga

Jääkiekossa pelataan kansallisten liigojen rinnalla jostain syystä Mestareiden liigaksi kutsuttua CHL -liigaa. Yleisöä ei vaan tunnu kiinnostavan. Miksiköhän?

 

bit.ly/ihmeita2015

Pudotuspeliennakko: Joko on kesäloman aika, Pelicans ja JYP?

Liigassa on sirryttä playoffien viidensiin ottelupareihin. Kahdessa ottelussa sarja on katkolla kotikentällä tänään, yhdessä tilanne on 2-2 ennen illan kohtaamisia. Nyt eletään siis puolivälierien ratkaisuvaiheita. Alkaako tänään taas parilla joukkueella kesäloma?


Tappara - Pelicans (3-1)

 

Pudotuspeliennakko: Tärkeä kolmas kierros

Liigassa pelataan tänään pudotuspelien kolmannen kierroksen ottelut. Osa sarjoista on 2-0 tilanteessa ja kolmas voitto voisi sysätä tappiolla olevan joukkueen tukalaan tilanteeseen. 1-1 tilanne ei ole sen parempi, sillä häviämällä saatetaan menettää henkinen yliote vastustajalle.

 

Kärpät - HPK

Jatkuuko Kärppien voittokulku?

 

Kiitos ja näkemiin, Jarkko Ruutu

Tänään muun muassa Iltasanomat on uutisoinut useista jokereiden tekemistä siirtouutisista. Jarkko Ruudun ura Jokereissa on tullut näiden tietojen mukaan päätökseen. Samalla loppuu luultavasti myös ura huippujääkiekon parissa.

 

Historiallinen päivä Liigassa

Kaksi helsinkiläistä joukkuetta päätti kautensa tänään "rantapallokierroksella". Tämä päivä on historiallinen monessakin suhteessa Liigassa.

Tänään päättyi Ville Peltosen jääkiekkoura. Uraan mahtui äärimmäisiä onnistumisia, joista varmasti suurin on Ruotsin kaataminen vuonna 1995 Globenissa. Tämän lisäksi Peltonen on urallaan saavuttanut neljä olympiamitalia sekä kaksi kertaa nostanut suomalaista Kanada-maljaa ilmaan. Kiitos Ville Peltoselle niistä hetkistä, joita hän on antanut minulle fanina. 

Avoin Liiga lisäisi urheilullisuutta

Tänään julkistettiin viimein kauan odotettu päätös siitä, mikä Mestis-joukkue nousee Liigaan. Tämän arvonnan voitti, kuten etukäteenkin jo tiedettiin, Vaasan Sport. Uuden liigajoukkueen saaminen on kuitenkin lähinnä positiivinen asia ja tuo uudenlaista säpinää ensi kauden peleihin. Toisaalta kabinetin kautta saavutettu nousu ei itsessään lisää Liigan kilpailukykyä.

 

Liigan ottelutulokset - Kärpät hävisi HIFK:lle, TPS yllätti Tapparan

Liigassa pelattiin tänään täysi 7 ottelun kierros. Kierroksella HIFK onnistui kaatamaan Kärpät ja olemaan ensimmäinen joukkue lähes kolmeenkymmeneen otteluun, joka onnistui jättämään Kärpät ilman pisteitä. TPS katkaisi pitkän kuivan kauden kaatamalla Tapparan 4-2 ja ottamalla pelistä mukaansa kolme pistettä. Pelissä Liettualainen Tadas Kumeliauskas teki tehot 2+0.

Kommentti: Älä palkkaa Aravirtaa

Hannu Aravirta. Vanha ja kokenut jääkiekkokettu, joka on valmentanut jo ennen kuin useampi meistä nuorista on edes kuoriutunut. Tämä vanha kettu kertoi Kärpissä valmentaessaan lopettavansa valmentamisen. Eipä pystynyt siihen, ja nykyään herra vaikuttaa Pelicansin riveissä. Hyvän alkukauden jälkeen suunta on muuttunut ja suurin syy lienee penkin takana.

 

Julkaise syötteitä