Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Big bang

Säikeissä häivähdys kaiken ratkaisusta

Media ilmoitti suuren tiedemiesilon – oli löydetty kadonnut aine, siis materia. Oppikoulussa opimme, että energia ja aine ovat yhtä, jonka Albert Einstein oli maalannut kaavaansa E=mc². Niin – vielä on kadoksissa tuo suurin mysteeri – pimeä energia, kun kadoksissa olevaa tavallista meillekin esiintyvää materiaa (pimeää ainetta?) löydettiin galaksien välisestä avaruudesta [1.

Universumi ei tunne, eikä tunnista älykästä elämää!

Kosmologit arvioivat tässä vaiheessa, että kaikki – meille ihmisille kaikki - ”syntyi” hetkessä, jossa ei ollut aikaa, paikkaa eikä suunniteltua tahtoa – puhutaan Big Bang -teoriasta.

Big Bang! - Tylsyyden alkuräjähdys

Jos Nelosen pistäisi myyntiin Hirvaskankaalle kanavan lippulaivan Huutokauppakeisarin myytäväksi, niin Nelonen olisi esineenä lähinnä Koosh-kumikarvapallo tai Coca-colan tekemä jojo: herättää muistoja sekä huokuu omanlaistaan nostalgiaa, mutta eipä sellaista oikeasti haluaisi riesoikseen edes ilmaiseksi. Kun jostain asiasta on aika mennyt, niin se on mennyt ja ei seuraava sukupolvi siitä innostu senkään vertaa.

Syntyvätkö mittakaavat mielikuvituksesta?

Ennakoiko mittakaavojen tutkimus läpimurtoa?

Tyhjyyden anatomiaa - " ... olemattomasta reiästä putkahtanut vetovoiman työntö synnytti meneillään olevan kosmisen tuulahduksen myrskytäkseen "säikeiden rei´istä" äärettömiin uusmaailmoihin ..."

Julkaise syötteitä