Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Scifi

Lukukokemus; Cixin Liu - Three Body Problem - Tunnetuin kiinalainen scifi-teos

Cixin Liun lähitulevaisuuteen sijoittuva scifi-trilogian aloitusosa on trilleri, scifi-spektaakkeli ja kiehtova fysiikan oppitunti. Se on toisaalta myös puheenvuoro perustutkimuksen merkityksestä ja ehkä jonkinlainen ikkuna Kiinan kirjallisuussensuurin nykytilaan - siihen mikä on sallittua ja mikä kiellettyä. Kotimaassaan suosittu teos kertonee myös ostajakuntansa mausta, mikä on tässä tapauksessa erinomainen. Teoksen englanninkielinen käännös on ollut myös menestys ja voittanut ensimmäisenä kiinalaisteoksena arvostetun Hugo -palkinnon 2015.

Worldcon 75 - great challenge, mixed feelings

While this is a Finnish blog site, I didn't want to start a new blog just for one post, so apologies for seeming out of place.

Finland's first, the hugely successful Worldcon 75 is over. As a part of the tech team and the de facto IT manager (think laptops, printers, networks etc), I'll share some personal comments, which have absolutely nothing to do with any official statements.

Lukukokemus: Hannu Rajaniemi - Näkymättömät planeetat

Hannu Rajaniemen novellikokoelma on epätasainen, mutta mielenkiintoinen. Mukaan mahtuu niin ohitettavia tapauksia kuin myös mielenkiintoisia spekulaatioita teknologian vaikutuksesta elämään ja ihmisyyteen.

Aikuisten satu Sormiharjoitus

Näin tänään erään meemin, joka jäi mieleeni elämään. Koska olen scifin suurkuluttaja, on minun helppo suhtautua rennosti ajatukseen aikamatkustuksesta. Lisäksi tutustuin aikoinaan melko perusteellisesti John Titorin tarinointiin ja tätä kautta siis myös teoreettiseen fysiikkaan, joten käsitykseni asiaan liittyvistä mahdollisuuksista ja ongelmista ei perustu yksinomaan Terminator-saagaan.

 

Pakko leuhkia

Tein paikallisella hyväntekeväisyyskirppiksellä sellaisen löydön, että minun kerta kaikkiaan pakko leuhkia. Tässä lähettyvillä ei ole nyt ketään, kelle leuhkia, joten leuhkin teille.

Läysin Harry Martinsonin teoksen Aniara hintaan 3€. Olen lukenut kirjan joskus pikkulikkana, ja minulla on hämärä mielikuva, että pidin kirjasta. Sittemmin unohdin koko kirjan olemassaolon.

Tänään en varmaan ehdi kirjaani syventyä, mutta minulla on nyt hyviä lukuhetkiä tiedossa. Että sellaista leuhkimista tänään:)

Julkaise syötteitä