Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Monikulttuurinen Suomi

Suomalaiset eivät ole enää sinisilmäisiä ja vaaleatukkaisia

Suomalaiset eivät ole enää sinisilmäisiä ja vaaleatukkaisia. Eivät ainakaan siinä määrin kuin ennen. Oletteko huomanneet? Vaikkapa katukuvassa. Itse olen. Aika harvoin vastaan tule Kalevalasta tuttu Aino Joukahaisen sisar tai Kullervo Kalervon poika, joka muuten on tutkija Europaeuksen mukaan kotoisin Inkeristä.

Kansat sekoittuvat

Se ei ole uutinen, että kansat sekoittuvat keskenään ja heidän geeniperimät ja sen mukaan meidän ulkonäkömme muuttuu.

Ylös, ulos ja lenkille!

Maila-Katriina pukeutuu heti herättyään ja kupin mustaa kenialaista kahvia juotuaan värikkäimpään huiviinsa ja kesäkolttuunsa ennen kuin lähtee tavanomaiselle aamukävelylleen. Kaunis keväinen aamu Helsingissä, Suomen monikulttuurin kehdossa. Kas, mutta siinähän jo rappukäytävässä mainoksia jakava afgaanipoika tervehtii ja tarjoutuu saattamaan Maila-Katriinaa rappusia pitkin.

21 vuotta sitten ja nyt

Oli joulukuussa vuonna 1993. Olin ollut Suomessa vain vuoden ja Selkouutisen Ritva Gustafsson, Dinah Krenzler, Svetlana Lamminen, Antti Lipiäinen ja Renata Syrjälä haastattelivat Tampereen yliopistossa opiskelevia ulkomaalaisia. He kyselivät ulkomaalaisilta, millaisia kokemuksia heillä oli asumisesta Suomessa. Olin yksi haastatelluista. Haastattelu löytyy vanhasta laatikosta.

Huvitti lukea, mitä mieltä olin 21 vuotta sitten. Tässä muutamia kysymyksiä ja vastauksiani:

Mistä olet kotoisin?

Ana: Nicaraguasta.

Julkaise syötteitä