*

Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Laulu

Järvenpää poliisikuulusteluissa

Laulaja-lauluntekijä Göstä "Jösse" Järvenpää on ollut poliisikuulusteluissa nettitietojen mukaan. Hänen laulujaan voitaneen pitää kokeellisena musiikkina, sillä niissä usein kokeillaan, kiihottuuko kukaan.  Nyt sitten on.

Bisogna morire - kuolla täytyy

Tämä blogikirjoitus meni aikoinaan, alkuvuonna 2011, "hukkaan" (jäi jalkoihin) siellä puheenvuoron puolella. Siksi toisto tänne (vapaavuoro aloitti vasta vuoden 2011 lopussa):

Jan Abrahaminpoika Frenkel - mainio säveltäjä

Ulkoinen olemus on jykevän miehekäs: mahtavat viikset ja kirveellä veistetyt kasvonpiirteet. Miten vaikuttava kontrasti miehen herkkätunteiseen elämäntyöhön. Huomasin yhtäkkiä, että lähes jokainen venäläislaulu, johon aina olen ollut ihastunut, on Jan Frenkelin (1920-1989) käsialaa. Tässä malliksi muutamia:

Talvi jatkuu

Ikinaapureilla, suomalaisilla ja venäläisillä, on muutakin yhteistä kuin rakkaus melodiaan ja melankoliaan. Molemmat kansat ovat ns. pakkasenkestäviä ja tulevat toimeen, pitkän talvensa kanssa.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra

Kun Sandra Sangiao (laulu - Espanja/Katalonia), Robindro Nikolic (klarinetti - Serbia/Intia), Mattia Schirosa (hanuri - Italia), Julien Chanal (kitara - Ranska), Ivan Kovacevic (basso - Serbia) sekä Stelios Togias (rummut - Kreikka) soittavat yhdessä, syntyy näin mukaansatempaavaa musiikkia. Sandra laulaa tässä venäjäksi ja hyvin. Robindro on varsinainen virtuoosi:

https://

Höh, the voice of Finland!

The Voice of Finland on sitten alkanut taas. Tulihan se pari ensimmäistä osaa katsottua, mutta nytkö alkaa boikotti. Tuolit eivät käänytneet kun laulaja oli jo täysin valmis eikä mitään olisi valmentajilla ollut tehtävissä. Niipä ei sitten kääntynyt kukaan.

Vantaalla asuva Ebunoluwa Kivinen on muuttanut Nigeriasta Suomeen yhdeksän vuotta sitten.  Nyt tämä 37-vuotias kolmen lapsen äiti tavoitteli  unelmaansa laulajana The Voice of Finlandissa.

Ebunoluwa Kivinen vetäisikin kappaleensa kuin soulin kuningatar Aretha Franklin.

Mikset tee oikein (kuten jotkut muut miehet tekevät) ?!

Kuunnelkaa tätä soittamisen ja laulamisen iloa sekä rentoa ammattitaitoa! Nauhoitus on vuodelta 1943 ja vaikka maailmalla tapahtui samanaikaisesti kauheita asioita, ei voi muuta kuin ihailla Peggy Lee:tä (aivan Benny Goodmanin tavoin). Uskomaton kappale, jonka muuten kuulin eilen ensimmäisen kerran, Siperian kautta:

https://

Kuljen yksin tietä pitkin

Boris Shtolokov (1930-2005) oli mahdollisesti historian paras venäläisbassolaulaja. Tässä upea näyte hänen kyvyistään: Mihail Lermontovin umpisurullinen "Kuljen yksin tietä pitkin".

https://

 

Выхожу один я на дорогу (Михаил Лермонтов/Mihail Lermontov 1814-1841, kaksintaistelu):

* * * * * * * * * * * *

Nikolai Noskov: Eto zdorova / on se mahtava

Olin kuullut tämän laulun jo useasti aeimmin, ilman selvyyttä sen esittäjästä saatikka nimestä. Eilen odotin autossa Kostamuksen keskustassa kun vaimoni kävi ostoksilla. Autoradion kautta asema Radio Chanson soitti pitkästä aikaa tätä upeata laulua, mutta taas ilman kaivattua spiikkausta. Siltä istunnolta tein päätöksen, että nyt otan vihdoin selvää kuka on sen esittäjä ja mistä laulusta on kysymys. Hakusanoilla Это здорово löysin helposti vastauksen, yandex-hakurobotin avulla (www.yandex.ru). Ohessa kuuntelunautintoa teillekin, näin joulun kynnyksellä!

Saara Aalto edelleen jatkoon X Factorissa

Ja Saara Aalto jälleen jatkoon, vaikka hänen ei pitänyt osata lainkaan laulaa. Hän osaa vain venyä tarvittaessa, vaikka ei osaa laulaa. Pukeutuu kultaan ja saa säälipisteitä?

Kyllä Saara osaa laulaa, vaikka kaikki eivät hänen tulkinnoissaan kuule kehuttavaa. Me suomalaiset osaamme olla itsekriittisiä ja antaisimme mielummin jonkun toisen voittaa kuin suomalaisen. Keksimme mitä uskottavamppia selityksiä sille, että suomalainen ei olisi tarpeeksi hyvä.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä