Elämä jatkuu

Kaikki blogit puheenaiheesta Kännykät

Kännykkäkamera ei ole kamera

Kännykkäkamera ei ole kamera. Se on vain kännykkäkamera. Blogin kuvia ei olisi voinut ottaa kännykkäkameralla. Kännnykkäkameran  ainoa hyvä puoli on, että se on aina mukana. 

 

 

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/149815-kannykkakamerat-o...

 

Look up! Älypuhelimien älyttömyydet

"Eiku, puhu vaan ihan rauhassa! Kyllä mä kuuntelen sua samalla", sanoo älypuhelimen ruudun pauloissa oleva "kanssakeskustelijasi". Kuulostaako tutulta?

Hienoa on myös katsella kahvilan, teehuoneen ym kuppilan asiakkaita/ystäviä, jotka istuvat kyllä samalla pöydällä, mutta silti aivan omassa maailmassa...Sellainen lammas alkaa nykyisin olla olento nimeltään ihminen. Uusautismi? Nykyvitsaus ja huonoa käytöstä, joka tapauksessa.

Kiinalainen opiskelija Xie Chenglin (Chinese Central Academy of Fine Arts) teki ilmiöstä oivan videon:

Oli ne aikoja, kun kännykät olivat vielä puhelimia

Sain ensimmäisen kännykkäni 1996. Minulla on ollut neljä puhelimeksi kutsuttavaa kännykkää ja kaksi älypuhelinta, joista toisen palautin kuukaudessa. Nyt käytössäni on Nokia Lumia 710, huonoin puhelin evö heti palauttamani HTC:n jälkeen.

 

Lasten digidementia 1/17

USA:n lastenlääkärit (AAP) ovat 2013 julkistaneet 10-kohdan julkilausuman, jossa varoittavat kännyköiden liiallisen käytön eri vahingoittavan monin tavoin lasten aivoja ja henkistä kehitystä. Televisio aiheuttaa samoja ongelmia.

* 7. Digital dementia

 High speed media content can contribute to attention deficit, as well as decreased concentration and memory, due to the brain pruning neuronal tracks to the frontal cortex (Christakis 2004, Small 2008). Children who can't pay attention can't learn. (Lastenlääkärit USA:ssa).

Julkaise syötteitä