Elämä jatkuu

Onnelliset ihmiset - 4 vuodenaikaa

Tässä on tarjolla harvinaista herkkua, hieman Dersu Uzalan malliin. Ohjaaja Dimitri Vasjukov eli vuoden ajan siperialaisperukalla (v.2007) ja teki niin kokemuksistaan kuin kanssaihmisistä vaikuttavan elokuvan. Kylän nimi on Bahta, Jenisein rannalla, "lääni" on Siperiaa ja sijainti melkeinpä Venäjän Federaation keskipisteessä. Tuloksena upea dokumentti "Onnelliset ihmiset" (Счастливые люди), josta vanha kettu Werner Herzogkin kuulemma niin innostui, että teki siitä kansainvälisen version, tosin lyhennettynä.

Dokumentti koostuu neljästä vuodenajasta (50 min/vuodenaika) ja alkaa aina 20 sekunnin pikakelauksena nykymaailmamme armottomasta menosta ja murheista ("jossa presidenttimmekin riittelee"). Dimitri Vasjukov kertoi OpenSpace-haastattelussa näin: "Heti alusta lähtien halusin tehdä niin, ettei elokuvastani tulisi salaperäisten kaukomaiden kerhoa. Jokaisen jakson intro on tarkoitettu siten, että katsoja sukeltaa hetken verran omaan todellisuuteensa, jossa vallitsee uutislähetykset, soap-sarjat ynnä muuta roinaa. Kun intro on ohi, kuvakulma siirtyy yhtäkkiä aivan toisenlaiseen maailmaan. En kuitenkaan harrasta minkälaista vastakkainasettelua. Yritän vain näyttää, että Bahta:ssa vallitsee toisaalta kivikausi mutta toisaalta en ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että tuollainen elämä edustaisi jotain menneisyyttä. Vaikuttaa jopa siltä, että juuri tuo on tulevaisuutemme..?"

Intron spiikkaus:"Maailmalla on olemassa sellainen paikka, jossa ei ole linja-autoja, ei jättisuuria taloja, ei militsijaa, ei palkkaa, siellä eivät myöskään vallanpitäjät riitele eivätkä oligarkit, jopa presidenttimme ei vaahtoa...; tämä paikka on maamme keskipisteessä, Jenisei-joen rannalla. Ihmiset elävät vain itseään varten ja ovat myös ainoastaan vastuussa omasta itsestään....":

Kevät:

https://

Kesä:

https://

Syksy:

https://

Talvi:

https://

 

Google-mapsin hakusana: Россия, Красноярский Край, Бахта

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Werner Herzog:in versio löytyy tällä nimellä: "Happy People - A year in the Taiga".

Venäjänkielen avulla pääsee tietysti taas aitiopaikalle, mutta filmit voi katsoa muutenkin. Herzogin lyhennetty versio löytyi esimerkiksi tällaisessa muodossa, englanniksi (tekstitys hollanniksi):

http://www.youtube.com/watch?v=V26jauHZgtw

(joko venäjänkielen opiskelu kiinnostaa?)

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola
Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Muka "jossain välissä".... Heti ja sassiin!

Perusarvot kunniaan ja unohda nuo Turun joutavat kapakat.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Pian kaikkeen. Se on vain niin, että en pysty olemaan jouten. Täällä Turussa ei ole töistä tietoakaan ja minulla kestänyt hetken sytyttää, että pois.

Perusarvot tosiaan kunniaan:) Jos muuten näistä vapaavuoron jutuista keksit nuo minuun kohdistuvat, oli tarkoitus vain koittaa puhua valokuvan kielellä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Anteeksi, se oli sitä kevyttä kenttähuumoria. Tuo dokumentti on todella hyvä ja kannattaa katsoa ajan kanssa.

fabu land

Ja tässä kohdassa mulla lähtee soimaan aina... http://www.youtube.com/watch?v=SiWiBqITjT4&feature... :)

... ja Kiitos kivast vinkist!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Upea laulu Georg Otsilta! Kiitos. Siinä on muuten hieman historian valkoisten sivujen sivukaikua kun virolainen laulaa siperiasta...:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/31704-depor...

Tämän blogin suosituimmat