Elämä jatkuu

Vienanmeren meriperhonen

  • Enkelin ja kurikan onnistunut risteytys? (kuva: youtube)
    Enkelin ja kurikan onnistunut risteytys? (kuva: youtube)

Maaliskuussa sukeltaja Aleksander Benedik sukelsi Vienanmeren syvyyksiin ja teki uskomattoman kauneita löytöjä. Oheinen video kertoo kaiken, niin upeista jäänmuodostuksista kuin läpinäkyvistä olioista. Jos jonkinlainen taivas olisi olemassa maan päällä, niin tuo meriperhonen (sea butterfly) liippaa aika läheltä. Kiehtova otus! Läpinäkyvyys on suoja vihollisia vastaan ja upea valoeffekti johtuu sukeltajan kameran valaistuksen heijastuksesta.

https://

Transparent (translucent) sea creatures

Sea butterflies (thecosomata)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Oletkos itse sukeltanut?

Olen sukeltanut kerran eläissäni. Reilut 10 vuotta sitten lomailimme Indonesiassa Balilla ja kävimme silloin muutaman päivän Gili Menolla. Siellä sattui olemaan australialaiskaveri, joka järjesti myös sukelluksia ja sukelluskoulutusta.

Pikakoulutuksella saa luvan sukeltaa opettajan kanssa 12 metriin saakka. Olin kurssin ainoa oppilas, joten sain hyvän pikakoulutuksen. Voin vain todeta, että altaassa harjoittelu on vaikeampaa kuin itse sukeltaminen. 12 metrissä käyminen oli todella upeaa ja ehkä kaikkein parasta oli nähdä myös muutamia merikilpikonnia lipumassa ylös ja alas.

Luultavasti minun sukellukseni on sukellettu. Mutta hieno kokemus ja voin uskoa, että joku voi todella innostua siihen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sukellus ei ole ollenkaan minun lajiani; touhuan mieluimmin meriveden pinnalla, purjevoimalla. Mutta nuo Aleksander Benedik:in kuvaukset ovat loistavia! Erityisesti tuo ihmeellinen ja siro meriperhonen kiehtoo. Vienanmeri on aina kiinnostanut minua ja vuonna 2004 purjehdin sinne, Norjan ja Murmanskin kautta ("asummehan suurella saarella"):

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53605-asumm...

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Hienoja kuvia. Veden pinnallahan se minunkin maailmani on(kalastaja) mutta sukellellutkin olen, en tosin laitesukellusta ole kokeillut mutta puku minulla on, räpylät, snorkkeli ja maski. Meillä on muutamia kristallinkirkkaita järviä tuolla ylänköalueella, siis ihanteellisia sukeltajalle.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Meressä on ihmeitä niin kuin kuvasi jo osoittavat. Katsoimme Arenasta Sinisen planeetan, jossa oli paljon vedenalaisesta elämästä. Suosittelen. Elämän monimuotoisuus yllättää. Sarja on vielä katsottavissa. https://areena.yle.fi/1-4292520

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Hienoja kuvia uskomattomista otuksista!

Tämän blogin suosituimmat