Elämä jatkuu

Maaseudun rakennustaidetta

  • Maaseudun rakennustaidetta

Venäjän syrjäinen maaseutu (глубинка) on kiinnostava ja yllättää aina! Oheinen rakennus edustaa luovuuden ehdotonta huippua (kiinnostavana yksityiskohtana: satelliittilautanen on jo valmiina savupiipun juurella).

Syväseutua (blogi vuodelta 2012)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Onpa ihana talo! Siinä on käytetty oikein roppakaupalla mielikuvitusta ja rohkeutta, mutta meillä ei tuo varmastikaan menisi läpi sensuurin...Eikä ainakaan lattia homehdu:)

Aikaisemmin haaveilimme mieheni kanssa kiertomatkaa Venäjän maaseudulla omalla autolla, mutta jostain syystä se jäi vain tekemättä. Taisi olla mukana pelkoakin, että auto menee ym. jotain kamalaa:) En enää muista, mutta olisi sieltä varmaankin saanut paljon hienoja kokemuksia ja ennen kaikkea kuvia!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Itse tykkään nimenomaan Venäjän maaseudusta ja tein lukemattoman määrän matkoja sinne ja vastedeskin, jos luoja suo. Moskova saa pysyä siinä, missä onkin; en enää vaivaudu, mutta Pietari on aina Pietari..

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En kaipaa minäkään enää Moskovaa, mutta Pietari on taas kokonaan toista maata. Maaseudun ruman kauniit talot ja seudut viehättävät minuakin kovasti ja esim. myöskin joku italialainen takapiha ruman kauniine puu- ja kivipintoineen saa sormeni syyhyämään ottaa kamera esiin...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En ole tehnyt ensimmäistäkään vierailua Venäjän maaseudulle, vaikka tutustuminen esimerkiksi isäni synnyinseutuun Salmissa kuuluisi jollain tavoin asiaan.

Tuontyyppiset näkymät ovat niin torjuvia, että mahdollinen reissu siirtyy yhä kauemmas tulevaisuuteen.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jos kaipaat tylsää ja turvallista, niin silloin ei todella kannata mennä itään. Taidan olla hieman luonnevikainen, mutta olen aina viihtynyt idässä. Ville Haapasalon ohjelmat näyttivät Suomen televisiokatsojille hieman mistä on kysymys. Venäjän taidosta on valtavasti iloa ja hyötyä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En anna luonneanalyyseja, mutta jokainen menee sinne mihin hänen kiinnostuksensa häntä vetää. Voi myös olla matkustelematta mihinkään! Paikat, joihin ei kuulu kurjuutta kummempaa, tekevät minut lähinnä murheelliseksi. Onneksi en joudu reissaamaan hyväntahdon lähettiläänä kriisipesäkkeestä toiseen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #5

Kriisipesäkkeistä olen samaa mieltä kanssasi Tuomo, niistä tulisi vain niin surullinen olo, joka seuraisi mieleen myöhemminkin ihan liikaa. Intia on myös maa, jonne en juuri siksi halua mennä edes käymään. Äärimmäisen köyhät kerjäläislapset saisivat vain aikaan liikaa tunnekuohua, kun kaikkia ei voisi millään auttaa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Siis sen Ville Haapasalon ohjelmat on ihan parasta, mitä telkkarista tullee. Mie kyllä tykkäsin niistä kirjoistaki, joita siitton tehty. Saa vähän vihiä, mitä latuja sielä aatelhaan, sielä on niin erilainen ajattelu ja se oma oikea. Rakastan venäläisiä juttuja, vaikka kieli on unholassa enkä ole Venäjän kävijä. Nooh Petroskoi oli tuttu ja joku Aunuksen Karjala.

Minun äiti oli Viipurissa syntyny 1935, äitinäiti Oulangan tyhjentynheestä kylästä, muttako en tiä niistä tai hänenkkään historiasta mithän, jälele on jääny isot sympatiat!

Tämän blogin suosituimmat