Elämä jatkuu

Upean hidas teeveesarja: Meidän maamme - Vårt land

  • Upean hidas teeveesarja: Meidän maamme - Vårt land

Ellet ole vielä huomannut, juuri nyt on menossa hieno sarja: Meidän maamme - Vårt land (Suomi kuvattuna helikopterista ilman spiikkausta/upean musiikin säestämänä). Se tulee siis nyt, jokaisena iltana, heti alueuutisten jälkeen (TV1 maanantaista perjantaihin 9.-20.1.2017 klo 18.30-19.00 ja lauantaina 21.1. klo 18.15-18.45).

http://areena.yle.fi/1-2883112 (1.jakso: Länsi-Lappi)

http://areena.yle.fi/1-2883114 (2.jakso: Itä- ja Pohjois-Lappi)

Tänä iltana: Pohjanlahti ja länsirannikko (3.jakso)

Kaikki jaksot näkyvät jo areenassa eikä Kainuuta valitettavasti näy kuvausten joukossa (Jakso 6: "Itäinen Järvi-Suomi ilmakuvattuna kesällä ja talvella. Jaksossa matkataan Kolin talvimaisemista Heinäveden reittiä Savonlinnan kautta Puumalaan Saimaansillan äärelle. Suomalainen Slow-TV- ohjelmasarja"). No, eihän kaikkea voida saada....sääliksi käy vaan katsojaa kun yksi mahtava maakunta jäi pois.

Upea sarja, joka tapauksessa. KIITOS!

KAIKKI JAKSOT

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Missasin ekan jakson mutta katsoin tiiviisti kaksi seuraavaa. Lappi-Kuusamo oli todella hieno, Tornio-Olkiluoto ei ehkä aivan samalla tasolla. Puolivalmiin ydinvoimalan harrasta esittelyä jopa ihmettelin: miksi niin pitkät kuvat mokomasta ilmeettömästä rakennuksesta?

Kaupunki yleensä on kuvauksellinen maisema, kuten Tornio, Oulu, Vaasa ja Pori todistivat. Vanhaa Raumaa olisin mielelläni katsellut kauemmin!

Maakuntajaossa mielenkiintoista on, että itärajalla sijaitseva Kuusamo ei ole Kainuuta eikä Lappia, vaan Pohjois-Pohjanmaata. Rukan alue on uhrattu turismille, eikä tunturissa näytä olevan mitään luonnontilaista - sääli. Olenpa itsekin "kiivennyt" Rukan rinteen huipulle asti, autolla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Pitihän se näyttää: tuo ranskalainen ihmeviritys, joka ei ikinä valmistu ja ehkei tule toimimaan...

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Hienoahan se on tuollainen jokseenkin erilainen yläkuvakulma. Musiikki tosin pisti silmät ns. lurpsumaan. Paljon oli käytyjä seutuja, lisää tälläisiä kulmia ;D

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Torstain tähtihetket: Näsinneula täsmälleen ylhäältä, ja Tyrvään keskiaikainen kirkko omassa herkässä maalaismaisemassaan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Juu, ja Vammalan kirkko kaksoistornineen (uusi Tyrvään kirkko).

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Siisti ja moderni Jyväskylä sai pitkän ja perusteellisen esittelyn, samoin yllättäen Siilinjärven valtaisa louhos, jonka surrealistisesta rumuudesta oli helpottavaa päästä vihdoin eroon.

Kuvissa vilahti myös suljetuista suljetuin Niuvanniemi, joka rakennusryhmänä on sopusuhtainen, mutta samalla tunnistettavissa epämiellyttäväksi laitokseksi. Puijon tornia kierrettiin huolellisesti. Viimeistään perjantain jakson aikana tuli selväksi, että Suomi on hyppyrimäkien maa: Ruka, Laajavuori, Lahti, Kuopio.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Joo, vesitorneja ja hyppyrimäkejä näkyy olevan. Parhaat jaksot olivat (tähän asti) nuo ensimmäiset eli pohjoiset...Lähes koskematon luonto. Mutta, myös rakennettu Suomi on riittävän kaunis, etenkin sillat.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Nyt kun katsottiin Itä-Suomen jakso, niin pitää todeta, että taso laskee mitä etelämmäksi mennään. ...Koli olisi voitu kuvata monin verroin paremmin eikä Heinäveden reitin kuvauskaan ollut kovin kummoinen (sanon sen entisenä heinäveteläisenä). Olavinlinna tuli nähtynä kaikista kuvakulmista aivan kuten Näsineulakin. Ilmeisesti olisi ollut paikallaan, että joku paikallinen olisi ollut mukana helikopterissa. Näin parhaat kohdat olisi saatu mukaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Aika hassua, että mainostetaan kuvatun 4k-kameralla, mutta sitten Areenassa näkyy kuraisena HD-formaattina ja vaikuttaisi olevan vieläpä vain 720p. Aivan sietämätöntä suhjua.

Tällainen syö miestä. Miksi? Miksi? Suoranainen rikos kansakuntaa kohtaan.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat