Elämä jatkuu

Kansan laulaja

Saattaa hyvin olla, että Tapani Kansa on Olavi Virran jälkeen/rinnalla Suomen ylivoimaisesti paras mieslaulaja. Hieno nähdä, miten miehen laulutaito on hioutunut vuosien saatossa. Tapsan henkilöstä ollaan monta mieltä: liian itseään täynnä oleva mies, leveä jäbä jne, mutta se ei sulje millään tavalla sitä yksinkertaista tosiasiaa pois, että kyse on suurenmoisesta äänestä. Sitä paitsi laulaja itse on hyvin rehellisesti kertonut ajoittaisista elämäntuskistaan, mikä tekee hänestä entistä inhimillisempää. Tässä muutamia mielikappaleitani:

"Anna mun jäädä" on Tapsan säveltämä ja sanoittama komea laulu:

https://

 

"Tässä ja nyt" (pirteä biisi vaikkapa omissa hautajaisissani: se oli siis tässä....jäljellä jää vain elättyä elämää)

https://

 

Menneistä tytöistä:

https://

 

Hieno lätsä ja pressatut hehtaarihousut:

https://

P.S. Eräs sivuvaikutus, mikä myöskin miellyttää Tapsan musiikissa (ainakin minua), on niiden "Vanhan Suomen" tunnelma: silloin kun ei vielä oltu EU-jäseniä ja Suomi oli piilossa Itämeren takanurkassa, devalvaatioinein päivineen..

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

80-luvun lopulla ostin Opelin, ja kylkiäiseksi kauppias lahjoitti c-kasetin Tapani Kansan laulamaa musiikkia. Tapsalla oli silloin yhteistyö Opelin maahantuojan kanssa, ja ne kuuluisat ylinopeutensa Kansa ajoi tietääkseni joko Senatorilla tai Omegan huippuversiolla.

Mutta se siitä, koska laulajahan Tapani Kansa ennen kaikkea on. En jaksa kaivella Googlea tai YouTubea juuri nyt, mutta tietyt argentiinalaiset tangot suomenkielisin sanoin Tapsa vetää ihan täydellisesti. Jopa Jaakko Korpi-Anttila on antanut ainakin varauksellisen tunnustuksen niille esityksille!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Nimeni on Kansa, Tapani tulette tuntemaan". "Kaasujalka". Suomalaiset ovat vuosien saatossa keksineet julkkiksille monenlaisia vitsejä ja lempinimiä ja tuossa pari Tapani Kansasta kuultua.

Ensimmäinen Kansan levyttämistä lauluista joka minuun kolahti oli Delilah. Kolahti se kyllä moneen muuhunkin. Aivan kunniakkaasti siinä on nuori mies Tomppa Jonesin jalanjäljillä.

https://www.youtube.com/watch?v=F4Ptyg3d5HY

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tuomo sanoi totuuden koruttomasti: "Mutta se siitä, koska laulajahan Tapani Kansa ennen kaikkea on".

Tämän blogin suosituimmat