Elämä jatkuu

Tom of England

  • Tom of England
  • Tom of England

Meidän sotaveteraanimme Touko Laaksonen (1920-1991) on kaikille tuttu Tom-nimellä, ellei muuten niin ainakin postimerkistä. Tuntemattomampi on eräs toinen Tom, joka eli hieman aikaisemmin, mutta jolta eroottinen taide (ars erotica) onnistui vähiten yhtä hyvin. Ainoastaan kiinnostuksen kohde hieman poikkesi: tämä Tom oli pesunkestävä hetero, kuten valtaenemmistö telluksen tallaajista. Tom Poulton (1897-1963) oli englantilainen aikakauslehtien ja lääketieteellisten julkaisujen piirtäjä, jolla täten ihmisen anatomiaa oli hallussa jo luonnostaan. Kun mies kuoli vuonna 1963 löytyi hänen jäämistöstään yllättäen valtava määrä eroottisia piirustuksia, joista nyt on tehty useita kirjajulkaisuja. Nuo taitavasti tehdyt teokset syntyivät 1940-luvulta aina miehen kuolemaan asti ja niistä paistaa elämäniloa ja kunnon kiimaa:

KUVAHAKU (google)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hän oli myös suuri ennustaja, tässä Kölnin uusivuosi kuvattuna ennakkoon.

http://3.bp.blogspot.com/-gePF9ibdxyA/UG2mAvDgAtI/...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Arilta hieman karkea heitto, sanoisin. Minusta tällä pariskunnalla on paljon enemmän elämäniloa (vai lieneekö kyse elimenilosta?):

http://1.bp.blogspot.com/-KEcUwXsL0hQ/UufFfWaLaiI/...

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Taidokasta työtä on tehnyt tämäkin Tom.Toukon piirroksiin verratuna,nämä on melko realistisia.Toukon töissä näkyy hänen oma fantasiansa ja fiksaationsa,jotka juontavat jo melko nuorelle iälle saakka.Touko itse ei ollut kuvaamiensa hahmojen kaltainen fyysisesti.Ulkoinen habitus oli toki samanlainen,eli pukeutuminen..nahkamies.
Poltonkin kuvaa homoseksuaalisuutta..mitä noista kuvista voi päätellä,mutta vain naisten välistä.Tyypillinen..noh ainakin melko tyypillinen heteromies..joka pystyy jopa kiihoittumaan naisten välisestä touhuilusta.Tyydyksen tuottava falloskuvaus on Polttoninkin töissä näköjään samanlainen..vain isolla pystyy sitä partnerille tuottamaan.
Joitain kysymyksiä,noita kuvia katsoessa tulee mieleen..naiset piirretty kovinkin nuoriksi ja mieshahmot vanhemmiksi..keski-ikäisiksi..kertooko se
jotakin Polttonin omista fantasioista,tai onko jotkut piirreetty tuolloin,kun taiteilija on ollut itse jo keski-ikäinen..no jaa..sinänsä turhaa pohdintaa..sattumaltahan nuokaan ei ole syntyneet,vaikka ne olikin itselleen piirrettyjä.Erittäin hyviä kaikkineen kuitenkin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sikäli näissä Tomeissa on yhtäläisyyttä, että toinen piirsi alunperin jenkkiläiselle kehonrakentajien lehdelle (Physique pictorial) ja toinen British Journal of Surgery-julkaisulle. Näin ihmiskehon piirtämisestä tuli molemmille rutiini.

Pitää kuitenkin muistaa, että Tom Poulton piirsi vain itselleen (tai naisilleen). Työt paljastuivat vasta hänen kuolemansa jälkeen.

Tämän blogin suosituimmat