Elämä jatkuu

Jarmo (Jamppa) Tuominen, hieno laulaja

Oulun musiikkimonilahjakkuus Jamppa Tuominen on niitä laulajia, jotka ovat saaneet aikanaan kylläkin paljon ihailua mutta pitkässä juoksussa turhan vähän kunnioitusta. Mies oli kertakaikkisen hyvä laulaja ja edusti Vanhan Suomen (siis ennen tuota EU:ta) viihdekulttuuria parhaimmillaan. Hyppään aina melkeinpä pystyyn nuo harvat kerrat kun valtakunnan radiokanavat enää suostuvat soittamaan Jamppaa (paikallisradioasemat ymmärtävät tässä suhteessa paljon paremmin kansankulttuuria). Jamppa on joka tapauksessa suomalainen klassikko ja mestari, aivan samassa sarjassa kuin Juha Vainio, Carola, Veikko Lavi ja vaikkapa Matti Louhivuori. Oheiset juutjuub-videot kertonevat kaiken.

JAMPPA

Harvinaisen puhtaan lauluäänen nautintoa:

Jampan viimeinen pysäkki

(ja reunahuomautus: Jamppa kuuluu ehdottomasti kulttuuri-osastoon; viihdevaihe meni jo ajat sitten ohitse)

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ja kun kerran kukaan ei kehdanut kommentoida niinkin hienoon laulajaan kuin Jamppaan, niin tässä pieneksi vastapainoksi:

http://www.youtube.com/watch?v=IeCWuN0dc5w

Matti Jalagin

Huomasin nyt vasta aiheesi täällä Vapaavuorossa.

Kuuntelin työni ääressä Jamppaa silloin alkuaikoina Oulussa ja ihmettelin sitä puhtaista puhtainta ääntä, kunnes joku musiikin ammattilainen kertoi, että sen nimi on absoluuttinen sävelkorva.

Minulle tuo on outo, mutta Jampan ääni ja laulu ei ole ja oli huikeaa.

Tapasin muutaman kerran Jampan Tampereen seudulla sittemmin ja loppunsa tuolla mustalaisten asuttamalla ja hallinnoimalla saarella oli lähinnä kohtuuttoman lohduton; missä olivat ne suomalaiset, jotka huhuilivat avun tarpeen perään, missä todelliset auttajat?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Jampalla on mieslaulajaksi tosi persoonallinen ääni. Hyvää musiikkia näin vanhemman papan kuunneltavaksi.

Tämän blogin suosituimmat